Bel ons
010 316 11 10
Menu
Fris van start in 2019! Fris van start in 2019!

Fris van start in 2019!

Januari 2019 biedt de belofte van een nieuw begin en een mooi nieuw jaar. Waar wij een jaar geleden nog volop in de overgang zaten naar effectiever, sneller en meer samenwerking, gaan wij nu van start vanuit een solide functionerende QRM-productie. Wij hebben er zin in!

Minder ballast, sneller schakelen

Het zal duidelijk zijn, als metaalbedrijf hebben wij de afgelopen tijd het roer fors omgegooid met het doorvoeren van Quick Response Manufacturing (QRM). Simpelweg omdat wij ervan overtuigd zijn dat het beter kan en beter moet. Zowel voor onze vakmensen als voor onze klanten. De winst is dat Blozo sneller kan schakelen en klanten kan helpen met de steeds kortere innovatiecycli, kleinere series en maatwerk. Door het identificeren en wegwerken van zoveel mogelijk niet-waardetoevoegende activiteiten, komen onze mensen toe aan hun werkelijke competentie: kwaliteitsproducten maken en meedenken in het belang van projecten en klanten.

Samen effectiever

In ruim anderhalf jaar tijd heeft Blozo de organisatie binnenste buiten gekeerd om het anders te gaan doen. Kort gezegd komt het erop neer dat wij inzicht en sturing zoveel mogelijk over de hele organisatie verspreid hebben. De productie beschikt over dezelfde informatie als het kantoor en kan op basis van hun inzicht aangeven hoe de stroom opdrachten het meest effectief afgehandeld kan worden. Naast de andere activiteiten, kan het kantoor dan sturen op goede balans tussen de productiestraten. De dagelijkse afstemming tussen beide afdelingen maakt dat zij samen voor snellere levering en hoge leverbetrouwbaarheid zorgen. Om iedereen in de productie inzicht en invloed te geven, vergt niet alleen gerichte informatievoorziening en andere werkprocessen maar ook een cultuuromslag. Met trots en enthousiasme kunnen we nu zeggen dat dit zichtbaar vruchten afwerpt. De leversnelheid is meer dan verdubbeld, terwijl we met lagere voorraden werken. Daardoor zijn wij ook flexibeler.

Ingebouwde flexibiliteit

Elke ochtend staan alle medewerkers voor een korte bespreking rond het bordsysteem in de productiehal. In plaats van separate werkbonnen, wordt dan gekeken naar de totale doorstroom van opdrachten met als doel het waarmaken van de belofte aan elke klant. Op basis van informatie en inzicht beslissen mensen dan in overleg wat het meest effectief is. Iemand kan kiezen om een klus waar ruimte in zit, even los te laten om een collega te helpen bij een opdracht die tegen deadline aan zit. Die flexibiliteit is alleen mogelijk doordat het hele bedrijfsproces is aangepakt. Onder andere door crosstrainingen, waardoor iedereen breed inzetbaar is, focus op de totale orderstroom, sturen op bedrijfsbrede cijfers en het afschaffen van de urenregistratie. De nieuwe manier van werken draait om vertrouwen en samenwerking in plaats van centrale controle en sturing van bovenaf.

Zekerheid

De nieuwe aanpak stelt ons in staat om onze belofte aan de klant waar te maken. Met korte doorlooptijden, transparantie en flexibiliteit bieden wij zekerheid waar je als klant echt op kunt bouwen. Blozo wenst je alle goeds voor 2019.