Process engineer Jannick Breunis en Derya Sahinci, praktijkopleider en teamlid Carolina Panthers.

ICT als innovatiekracht van Blozo

Altijd Beter. Twee simpele woorden, maar wel een krachtige leidraad voor het nieuwe jaar. In het afgelopen jaar hebben wij mooie stappen gerealiseerd in de overstap naar zelforganiserende teams. Er is zelfs een team bijgekomen: de LA Chargers. Want: wie jaagt de organisatie aan, verkent, faciliteert en helpt de teams te excelleren? Juist, het centrale team van de LA Chargers. Als functie die achter al onze activiteiten zit, valt ICT dan ook onder de LA Chargers. ‘Altijd Beter’ staat geworteld in ICT-oplossingen waarmee wij steeds slimmer, efficiënter, effectiever en dus ook kostenbesparender kunnen werken.

Sneller naar slimme oplossingen

Wat process engineer Jannick Breunis betreft, heeft de overstap op zelforganiserende teams een heel positieve impact op de ICT: “Oppervlakkig beschouwd lijkt het meer werk om meer teams te ondersteunen, maar in de praktijk werkt het juist veel efficiënter. Bij een traditioneel bedrijf moet een ICT-change of een innovatie passend zijn voor iedereen. De scope wordt dan zo breed dat het sterk vertragend werkt. Door de proces-en klantspecifieke opzet van de teams zijn zij veel concreter in hun behoeften. Zo kan je maatwerk leveren zonder dat het andere teams beïnvloedt. Sterker nog, je kunt nieuwe oplossingen gecontroleerd ontwikkelen en die vervolgens weer aan andere teams ter beschikking stellen”, aldus Jannick.

iPads voor de Carolina Panthers

Eén van de vele verbeteringen zijn de iPads voor de Carolina Panthers. Zoals de naam al aangeeft, zijn de Panthers gericht op snel en flexibel maatwerk realiseren. Om dit goed te doen is het noodzakelijk dat de informatie die er op dat moment toe doet, snel beschikbaar is. Jannick: “Bij de Panthers hebben wij dit opgelost met iPads waarop het dashboard ‘Te leveren bonnen’ te zien is. Hierdoor heeft iedereen binnen het team op de werkvloer alle relevante informatie direct binnen handbereik, gewoon aan de werkbank. Je moet je eens voorstellen wat een verschil dat is met steeds naar kantoor lopen, orderstatus refreshen in verschillende systemen, steeds nieuwe prints maken, enzovoorts. Via de iPad weten de Panthers wat er precies voorhanden ligt op de vloer en kunnen ze de werkvolgorde beter en sneller bepalen. Dat gaat met real-time verwerking van statusupdates in het onderhanden werk. Bij elke orderregel van werk dat gemaakt moet worden, zijn ook de bijbehorende werktekeningen te vinden. Een papieren variant kan nu ook niet meer zoekraken. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden. Er is nog heel veel mogelijk!”

‘De voorman, dat is nu de iPad’

Praktijkopleider Derya Sahinci

Meer werkplezier en meer efficiency

Bij de Panthers is praktijkopleider Derya Sahinci onomwonden enthousiast: “Ik vind het echt een gaaf systeem. Er heeft ook een heel team achter gestaan zodat er met Jannick een volledig op maat gemaakte oplossing ontwikkeld is. We werken er nu dik een half jaar mee en de iPads schelen ons echt veel tijd terwijl iedereen zelfstandiger aan de slag kan. Alle benodigde informatie per orderregel kan je makkelijk vinden en je hebt ook een helder overzicht van de vrijgegeven orderregels. Dagelijks geven we de benodigde orderregels vrij aan de hand van de hoeveelheid onderhanden werk op onze werkvloer. Dit doen we om de juiste flow te behouden en daarmee de juiste output te genereren. Je kan op elk moment zien waar je het beste mee beginnen kan, want alles wordt real-time verwerkt. Via de iPad zie je ook wat er op de vloer klaar ligt, zodat je direct met jouw taak aan de slag kan. Wat niet is vrijgegeven ligt niet op onze werkvloer en is ook niet zichtbaar op een van onze iPads. Dat scheelt allemaal zoekwerk. Er is veel meer overzicht en rust. En iedereen kan zelfstandig lekker aan de slag. De voorman, dat is nu de iPad!”

Altijd Beter bij Blozo

Kortere doorlooptijden voor de klanten en meer werkplezier voor onze vakmensen, daar werken wij voortdurend aan. Daarom kiezen wij om oplossingen in huis te ontwikkelen, zodat het precies past op de behoeften binnen de teams. Met innovatieve ICT werken wij samen aan Altijd Beter!

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van onze slagvaardige en flexibel inzetbare teams voor jouw specifieke behoefte aan plaatwerk? Bel of mail gerust: 010 – 31611 10, mail: sales@blozo.nl

Deel dit artikel