Bel ons
010 316 11 10
Menu
Techniek in beeld met #Wat doe jij nou?! Techniek in beeld met #Wat doe jij nou?!

Techniek in beeld met #Wat doe jij nou?!

Techniek is een prachtig vakgebied. En dat is precies wat wij aan jongeren willen duidelijk maken. TechnetkringNWN (Nieuwe Waterweg Noord) zet zich in voor de promotie van techniek bij ouders en jongeren in de regio. Blozo is dan ook al sinds het begin bij TechnetkringNWN aangesloten om ons steentje bij te dragen. Dat doen we letterlijk in de eerste aflevering van de videoserie ‘Wat doe jij nou?!’, waarin onze Anouschka laat zien hoe je van metaal een dobbelsteentje kan maken.

Betere beeldvorming

Bij Blozo is HR-man Danny Ter Beek met hart en ziel betrokken bij samenwerkingsverbanden die tot doel hebben de technische sector te promoten en beter in beeld te brengen bij jong talent. Danny: “Wij vonden dat wij een gedeelde verantwoordelijkheid hebben om kinderen op het basisonderwijs, VMBO en MBO te laten zien hoe mooi techniek is. Dat je er in kan ontwikkelen, groeien en een loopbaan kan hebben. Dat deden we eerst vooral door jongeren bij ons rond te leiden en een dobbelsteen te laten maken, maar met deze videoserie van TechnetkringNWN doen we het andersom: we brengen techniek naar jongeren toe. En dat werkt!”

Dobbelsteentje lassen bij Blozo

Spontaan zonder script

“Wij hebben bewust zonder script gewerkt. Dat was best spannend, maar daardoor is het een hele frisse en spontane video geworden, precies wat nodig is om jongeren aan te spreken. Dat was natuurlijk ook de insteek van presentatrice Britt Planken en videograaf Nathan Okkerse. Geen directie, maar jonge mensen die iets aan elkaar uitleggen in hun eigen woorden. Dat hebben we natuurlijk wel eerst besproken onder het genot van een kop koffie, maar daarna stond alles er in een paar takes op. Anouschka en Jarno hebben het echt fantastisch gedaan!”

Investeren in de toekomst

“Nu is het belangrijk dat dit op de scholen verspreid wordt. Bijvoorbeeld tijdens open dagen en via Instagram, Facebook en Twitter. De projectcoördinator van de Technetkring NWN verspreidt het filmpje onder de scholen en motiveert om ze te gebruiken in de lessen. Bij de Open Dag van het Geuzencollege gaat Jarno helpen en wordt de video in tv-schermen getoond. Leerlingen krijgen zo een levendig inkijkje in techniek bij Blozo. Hiermee investeren wij in de toekomst, zowel van jonge mensen als ons bedrijf. En het is echt zo: we hebben nog nooit zoveel aanmeldingen voor stageplaatsen gehad. Dat is een prachtig resultaat”, aldus een enthousiaste Danny Ter Beek.

Inmiddels zijn er 7 filmpjes opgenomen bij verschillende technische bedrijven en gaat er elke woensdag één live.

Meer weten?

Wil je meer beeld hebben van de techniek, de vooruitstrevende processen en de mensen van Blozo? Neem gerust contact op! Tel: 010 -316 11 10 of stuur een bericht.