Bel ons
010 316 11 10
Menu
Wij zitten vooral in het mooie werk, dat sluit goed aan bij Blozo Wij zitten vooral in het mooie werk, dat sluit goed aan bij Blozo

´Wij zitten vooral in het mooie werk, dat sluit goed aan bij Blozo´

Polindus in Hardinxveld is een specialist in het galvaniseren en poedercoaten van metalen onderdelen. Het bedrijf bestaat al sinds 1972 en nog altijd draait alles om kwaliteit en liefde voor het vak. Directeur en eigenaar Olaf van der Pijl vertelt graag hoe zij als leverancier van Blozo op één lijn staan om de groeiende hoeveelheid producties snel en goed op te leveren.

Oppervlaktetechniek

Olaf van der Pijl: “Wij maken een laagje op metalen producten, zodat het beschermd is tegen corrosie, maar zeker ook om het mooier te maken. Dat doen wij door elektrolytisch verzinken als methode voor galvaniseren te gebruiken. Dit is een chemisch proces dat nauw luistert en daar zijn wij echt in gespecialiseerd. Daarnaast kan ook in iedere denkbare kleur een poedercoating worden aangebracht, zowel op ferro als non-ferro metalen. De producten met poedercoating worden in ovens afgebakken, waardoor het veel harder is dan gewone verf.”

Kwaliteit en snelle levertijd

“Wij zijn als vertrouwd familiebedrijf sterk gericht op kwaliteit. Ik wil gewoon kwaliteit leveren en anders liever niet. Daarin zitten wij op één lijn met Blozo. Daar hoort ook zo strak mogelijk leveren bij. Hoe beter en sneller wij het werk dat zij aan ons uitbesteden aanleveren, hoe beter zij hun klanten bedienen kunnen. Dat gaat hen kennelijk goed af, want de hoeveelheid werk dat wij voor Blozo doen, blijft groeien”, aldus Olaf.

Positieve samenwerking

Polindus werkt al een aantal jaar als leverancier van oppervlaktebehandeling voor Blozo. In de loop der tijd is een positief en open contact gegroeid, zodat er snel geschakeld kan worden: “Via mail of telefoon hebben wij contact met iedereen die betrokken is. Hangt ervan af of er specifieke wensen of technische uitdagingen zijn. We kunnen over en weer met suggesties komen, bijvoorbeeld bij samengestelde componenten, zij staan daar open voor. Bij Blozo weten ze goed hoe het proces werkt en zij denken gewoon mee. Dat maakt dat kwaliteit en snelheid samen kunnen gaan.”