MULTIDISCIPLINAIRE
BLOZO TEAMS

Klantspecifiek, kortere doorlooptijden, sneller schakelen

MULTIDISCIPLINAIRE BLOZO TEAMS

Klantspecifiek, kortere doorlooptijden, sneller schakelen

WAAR WIJ GOED IN ZIJN

Waarom multidisciplinaire klantteams?

Bij Blozo zijn er geen afdelingen meer. Geen afdeling werkvoorbereiding, team met kanters of lassers of een aparte montageafdeling. Waarom? Omdat dit heel veel ruis en verspilling oplevert. Dat wil niet zeggen dat vakdisciplines niet  meer meetellen. Integendeel, de ontwikkeling bruist juist volop! Maar dan wel anders.

Alle disciplines die je nodig hebt voor strak plaatwerk zitten nu bij elkaar per team. Dagelijks zien wij hoe iedere discipline beter ingezet wordt als die met anderen samenwerkt aan de doorstroom van orders. Er is directe terugkoppeling op gemaakte keuzes, maar ook inzicht in elkaars knelpunten en uitdagingen. Kort gezegd: er valt meer winst te behalen in optimalisatie tussen disciplines als optimalisatie binnen disciplines.

Binnen de teams werken wij ook aan cross-functionele inzetbaarheid van de teamleden. Zo kan een lasser op een dag achter de pc plaatsnemen om de orderverwerking te bekijken. Of een kanter een aanpassing in de tekening uitleggen aan de werkvoorbereider. De juiste man of vrouw op de juiste plek krijgt opeens meer mogelijkheden. Veel meer dan de som van de losse delen.