Ons
nieuws

ALTIJD BETER IN PRAKTIJK

Meeveren en meedenken met EBLO Seating

EBLO Seating in Zwijndrecht is gespecialiseerd in het produceren en leveren van chauffeursstoelen en industriestoelen. Dat betekent maatwerk om aan een grote hoeveelheid eisen en wensen per project te voldoen. Sinds zo’n vijf jaar werkt EBLO met BLOZO en de samenwerking wordt alleen maar meer.

Lees verder »

Maakwerk en de Kunst van het Calculeren

Het lijkt zo alledaags en simpel, een prijs en een levertijd afgeven voor te produceren producten. Maar in de maakindustrie is het een publiek geheim dat werkvoorbereiding en calculatie tot de meest complexe en risicovolle competenties horen. Dus waarom zouden wij daar niet open over zijn?

Lees verder »

De stoere techniekvrouwen van Blozo

Het zou niet bijzonder moeten zijn: vrouwen in overall, goed aan de bak met apparatuur en machines. Eigenlijk willen wij het er helemaal niet over hebben dat zij een jonge meid zijn. Of een ervaren vakvrouw. Het zijn gewoon gedreven collega’s, met net zoveel passie voor techniek als ieder ander.

Lees verder »

Direct prijs en maakbaarheid met de Blozo Productconfigurator

Zoals iedereen in de machinebouw weet, is accurate prijs- en productinformatie van componenten essentieel om offertes en voorstellen uit te kunnen brengen. Bij Blozo is het proces van aanvraag, afstemming, calculatie, mailen en wachten op antwoord, teruggebracht van meer dan een dag naar minder dan 1 minuut!

Lees verder »

Hart voor de zaak

Het gaat goed bij Blozo. Tienduizenden onderdelen per maand vliegen door de organisatie, er zijn veel nieuwe jonge mensen bijgekomen én de omslag naar zelforganiserende teams is succesvol afgerond. Maar alle verbeteringen en aanpassingen betekenen ook veel verandering voor onze mensen.

Lees verder »

ICT als innovatiekracht van Blozo

De innovatiekracht van Blozo zit in onze mensen én in uitgekiende ICT. Nu wij met zelforganiserende teams werken, wordt dat alleen maar duidelijker. Jannick Breunis vertelt graag hoe dat precies zit.

Lees verder »

Het gaat niet vanzelf

De mooie berichten over toegenomen flexibiliteit, enorme teamgeest en snelle verbeterslagen elkaar op. Het lijkt allemaal moeiteloos te gaan, maar niets is minder waar. Het vergt heel veel om te komen waar wij nu zijn.

Lees verder »

De beer is los bij de Chicago Bears!

Het idee dat je met één totaal van mensen allerlei producties door elkaar moet doen is bij Blozo volledig overboord gezet. Simpele reden? Het werkt niet. De Chicago Bears laten zien hoe het echt anders kan.

Lees verder »