Samen sterker met Multinal Group

In de maakindustrie draait alles om samenwerking in de leverketen. De winst daarvan is vele malen groter dan wanneer ieder voor zich als aparte schakel werkt. Met de Multinal Group, specialist in oppervlaktebehandeling en industrieel reinigen, werken wij aan een Track & Trace-systeem dat door meer grip en controle bijdraagt aan een leverbetrouwbaarheid van gemiddeld 98% naar de klant. Een voorbeeld van duurzame samenwerking, waar wij sterk op inzetten in de komende tijd.

De Multinal Group

Met vestigingen in Alphen aan den Rijn, Coevorden en Vlaardingen is Multinal Group gespecialiseerd in oppervlaktebehandelingen, industrieel reinigen en zo breed mogelijke advisering. Blozo werkt al jaren naar volle tevredenheid met Multinal, onder andere voor het beitsen en polijsten van RVS-plaatwerk. Product-technisch verstaan beide partijen hun vak. De uitdaging zit echter in zo goed als real-time inzicht en controle over alle stappen in het gezamenlijke leverproces van duizenden artikelen per maand.

Rico van Overloop

Processen en systemen vervlechten

Rico van Overloop van Blozo legt uit wat de aanleiding was: “Als productiepartner van Lely, wereldwijd marktleider in machines en systemen voor melkveehouders, zijn onze processen en systemen helemaal afgestemd op die van Lely. Behalve aantoonbare leverbetrouwbaarheid is krasvrij plaatwerk ook één van de eisen. Toen Lely besloot om oppervlaktebehandelingen bij Multinal te centraliseren, maar Blozo als leverende partij ertussen te zetten, zijn wij met elkaar gaan kijken hoe wij onze systemen konden vervlechten. Vanuit het team van de Chargers is Jannick Breunis onmisbaar geweest om de IT-systemen op elkaar aan te laten sluiten.”

Samen voor On Time Delivery

Bij de Multinal Group waren Richard Snouck van Purchasing en Plant Manager Ali Sayar van de vestiging in Alphen aan den Rijn betrokken bij het Track & Trace project. Richard Snouck: “On time delivery is een KPI waar wij op gemeten worden. Dat betekent leveren op de overeengekomen datum. Niet later, maar ook niet eerder. Blozo schiet wekelijks orders in, maar wij kunnen pas beginnen als het plaatwerk binnen is. Dat wordt op orderniveau gecheckt bij ontvangst door een magazijnmedewerker die via een tablet de status naar ‘Ontvangen’ omzet. Dit signaal gaat ook naar Blozo. Vervolgens wordt gemeld wanneer de order de productie ingaat en ook wanneer deze gereed en verzonden is naar Lely. Zo kunnen wij beiden direct achterhalen wanneer en waar er iets blijft steken. Dat scheelt enorm veel tijd die je kwijt bent aan uitzoekwerk, over en weer bellen, logistiek en papierwerk!”

Veel en goed contact

Wat Ali Sayar betreft is de sleutel goed contact en directe communicatie: “Ik werk al 18 jaar bij Multinal, waarvan zo’n 13 jaar met Blozo, voornamelijk met Maurice Blonk en Rico van Overloop. Dat gaat echt top, want bij Blozo reageren ze snel en dat is nodig als je meteen moet handelen. Het Track & Trace systeem is zo goed als uitontwikkeld. Zo hebben wij beiden, met maar heel weinig contact, goed inzicht in de orderflow. En Lely krijgt zonder enige moeite zijn spullen exact op tijd. Behalve meer controle, komen wij hiermee ook een stap dichter bij papierloos werken.”

Meer weten?

Wil je meer weten over duurzame samenwerking en een sterke, kansrijke leverketen voor maakbedrijven en machinebouwers? Of wil je meer details over het Track & Trace systeem? Neem gerust contact op met Rico van Overloop of Michael Röder: 010-316 11 10  of laat eenvoudig een bericht achter.

Deel dit artikel