Investeren in de toekomst

Iets meer dan een jaar geleden was de 20-jarige studente Industrieel Product Ontwerpen Anouska op zoek naar een stage. In haar zoektocht zag ze Blozo voorbij komen en haar aandacht was meteen aangewakkerd. “Blozo bleek niet geschikt voor een stage voor mijn studie, maar ik zag hier wel andere mogelijkheden”, vertelt Anouska. De studente wilde graag meer over metaalbewerking leren, dus trok ze de stoute schoenen aan en solliciteerde naar een bijbaan.

Bijbaan met mogelijkheden

Van jongs af aan heeft Anouska interesse in techniek. Als kind haalde ze allerlei producten en apparaten uit elkaar. Die aanleg voor techniek in combinatie met haar creativiteit zorgden ervoor dat ze droomde van een toekomst in de techniek. Twee jaar geleden koos ze voor de opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan de Hogeschool Rotterdam. Bij Blozo vond ze een bijbaan met veel mogelijkheden. “Kennis van metaal had ik nog niet, maar voor mijn opleiding leek het me heel handig om hier meer over te leren. Bij Blozo boden ze mij die kans”, aldus Anouska.

Binnen no time aan de kantbank

De jonge medewerkster begon ruim een jaar geleden in de werkplaats met eenvoudige werkzaamheden, maar al snel trok de kantbank haar aandacht. “Ik vond kantbanken er interessant uitzien, dus ik vroeg mijn collega en praktijkbegeleider Radjinder om me dit uit te leggen. Dat deed hij graag en ze konden daar wel wat extra hulp gebruiken, dus binnen twee weken stond ik al aan de kantbank. Dat deed ik met erg veel plezier, ik leerde veel over metaal en ik voelde me er snel thuis.”

Producten ontwerpen

Bij Blozo vinden we investeren in de toekomst belangrijk en geven we jong talent graag een kans. We keken met Anouska dan ook al snel naar nog meer mogelijkheden. “De eigenaar van Blozo, Maurice, vroeg me op een gegeven moment of ik het leuk zou vinden om producten voor Blozo te gaan ontwerpen. Dit zou in het begin gaan om producten voor op kantoor. Die mogelijkheid greep ik met beide handen aan, ik kon nu echt in de praktijk gaan brengen wat ik tijdens mijn studie leer. Zo kwam het dat ik begonnen ben met het ontwerpen van een tafel voor in onze toverkamer.”

Eindresultaat

Collega’s Jannick en Richard maakten Anouska wegwijs in het systeem SpaceClaim. Dit was even wennen, aangezien Anouska op school met SolidWorks leert te werken. “Jannick en Richard namen de tijd om mij te laten zien hoe SpaceClaim precies werkt. Ik had dit vrij snel onder de knie en kon aan de slag met het ontwerp van de tafel. Daarin werd ik door Blozo helemaal vrij gelaten. Het ontwerp is inmiddels af en we gaan de tafel binnenkort maken in de werkplaats. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!”

What’s next?

Als het aan Anouska ligt, blijft ze voorlopig nog lekker producten ontwerpen voor Blozo. En af en toe in de werkplaats helpen vindt ze ook hartstikke leuk. “Ik geloof dat Blozo en ik elkaar veel te bieden hebben. Wat mij betreft is er bij Blozo zeker een toekomst voor mij. Er is hier continu een uitdaging, de sfeer is goed en het is lekker persoonlijk.” Haar volgende project? Een lamp voor in de hal op kantoor. Anouska ziet binnen het bedrijf nog genoeg mogelijkheden voor producten!

Meer weten?

Wil je meer weten over de kansen die Blozo biedt aan jong talent? Of over andere manieren waarop we investeren in de toekomst? Neem gerust contact op!

Deel dit artikel