Overzichtelijke zendingen met duidelijke en groene verpakkingen

‘Nee’ is een woord dat we bij Blozo niet graag gebruiken. We denken in mogelijkheden, niet in beperkingen. Niet alleen bij het ontwikkelen van producten, maar ook bij het verpakken van onze zendingen. Logistiek medewerker Wilbert van der Stelt ziet het als zijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat klanten hun producten precies zo aangeleverd krijgen zoals zij het willen. “Als een klant iets speciaals wil op het gebied van verpakken, staan wij daar altijd voor open. Ik vind het belangrijk dat we niet alleen op productniveau meedenken, maar ook op verpakkingsniveau”.

De klant centraal

Als toeleverancier vinden wij het belangrijk dat we de uitdaging van de klant goed begrijpen. Pas als we die uitdaging begrijpen, kunnen we meedenken over gepaste oplossingen. Wilbert vertelt: “het goed en overzichtelijk verpakken van de producten is een service die wij leveren. De wensen per klant lopen daarin zeer uiteen. Voor bijvoorbeeld een klant die logistieke systemen bouwt is het belangrijk dat er aan elk product een label komt en voor een klant die melkrobots maakt hebben we een oplossing bedacht voor het grote aantal diverse producten op één pallet. Naast een pakbon per bakje, hebben we voor hen een handige palletlijst ontwikkeld met een overzicht van wat er allemaal precies in betreffende pallet zit.”

Duurzaamheid speelt grote rol

Bij het ontwikkelen van de gewenste verpakkingen vinden we niet alleen het gemak voor de klant belangrijk, ook duurzaamheid speelt een grote rol. “De leveringen voor een kassenbouwer moeten naar China verscheept worden, dat neemt weer andere verpakkingswensen met zich mee. Het gaat op een speciale pallet en wordt op een andere manier gestapeld. Het wordt waterdicht verpakt, gelabeld en van een speciaal etiket voor het buitenland voorzien. Maar daarnaast zijn we voor deze klant ook heel erg bezig geweest met het zo groen mogelijk verpakken. We delen de producten bijvoorbeeld in met blokken karton ertussen, in plaats van met blokken piepschuim. Dat is een stuk milieuvriendelijker”, aldus Wilbert.

De nieuwe standaard

Meedenken over de verpakkingswensen van de klant; dat is iets waar we bij Blozo dagelijks mee bezig zijn en ons in willen blijven ontwikkelen. We leveren maatwerk om klanten zo goed mogelijk te helpen met overzichtelijke zendingen met duidelijke en groene verpakkingen. Als het aan Wilbert ligt, wordt dit in de toekomst nog meer doorgetrokken. “Ik wil er naartoe dat een klant niet eens meer hoeft aan te geven waar de uitdaging ligt op het gebied van verpakken. Het moet standaard worden dat iedereen die wat bij Blozo bestelt exact weet wat er op de dozen of in de pallets zit.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de service van Blozo op het gebied van verpakken? Of over welke oplossing er voor jouw bedrijf het beste past? Neem gerust contact op!

Deel dit artikel