Maatwerk en snelle levering: de kracht van Blozo

WindeX is specialist op het gebied van airconditioning, ventilatie en klimaatbeheersing aan boord van schepen. En al bijna 20 jaar trouwe partner van Blozo. Als specialist in metaalbewerking levert Blozo onderdelen van de klimaatbeheersingssystemen die Windex voor schepen maakt. Werkvoorbereidend tekenaar Marco Bolman is bijna dagelijks voor WindeX bezig. “Ventilatieroosters voor schepen zijn complexe producten om te maken. Door de beperkte ruimte op schepen is voor de ventilatieroosters vaak maatwerk nodig. Wij leveren dat maatwerk.”

Aan de tekentafel

Marco vertelt: “ik houd van complexe producten. Daarom vind ik het ook zo leuk om met WindeX samen te werken. De ventilatieroosters voor in de klimaatbeheersingssystemen zijn iedere keer weer anders”. Naast hun reguliere weekbestelling van ventilatieroosters, komt WindeX regelmatig met aanvragen voor afwijkende maten en systemen. “Ik ga dan aan de tekentafel zitten om tot een oplossing te komen die zo dicht mogelijk bij de klantwens ligt. De ene keer is ‘the sky the limit’, want dan gaat het om verchroomde roosters voor een luxe boot, maar vaak moet de oplossing die ik verzin vooral ook betaalbaar zijn. De uitdaging is om de best mogelijke oplossing voor een zo laag mogelijke prijs te vinden”, aldus Marco.

Van lasser naar tekenaar

Vanuit niks tot een mooi eindproduct komen, dat is waar Marco zijn voldoening uit haalt. Een jaar of 12 geleden begon hij bij Blozo als laseroperator. Vanuit het lasersnijden is hij doorgegroeid naar tekenaar en calculator. Voordat hij bij Blozo begon, was hij werkzaam als lasser. Die ervaring op de werkvloer komt nu goed van pas. “Door mijn ervaring als lasser, maar ook met cnc-kanten en snijden, weet ik heel goed wat wel en niet kan. Ik ben constant bezig met bedenken welke technieken er gebruikt kunnen worden voor een bepaald maatwerkproduct. Dit komt bij complexe producten zoals voor WindeX erg goed van pas”, vertelt Marco.

Blozo denkt mee

Pierre Pichot Du Plessis van WindeX werkt veel met Marco samen. “We hebben vaak hele specifieke wensen voor de roosters die Blozo levert. De ene keer hebben we een driehoekig rooster nodig, dan weer een schuin rooster”, vertelt Pierre. De lijntjes die hij met Marco heeft zijn kort. De twee hebben bijna dagelijks contact. “Ze komen vaak zelf met suggesties voor verbeteringen en denken echt met ons mee. Wij geven de gewenste maten door en Marco komt met tekeningen en prijzen. Vaak moet dat heel snel. Soms gaat het om reparaties en dan is nu eigenlijk al te laat. Met Blozo kunnen we snel schakelen”, aldus Pierre.

Meer weten?

Wil je meer weten over de samenwerking met WindeX? Of over welk maatwerk Blozo nog meer kan leveren? Neem gerust contact op!

Deel dit artikel