Meeveren en meedenken met EBLO Seating

EBLO Seating in Zwijndrecht is gespecialiseerd in het produceren en leveren van chauffeursstoelen en industriestoelen. Dat betekent maatwerk om aan een grote hoeveelheid eisen en wensen per project te voldoen. Sinds zo’n vijf jaar werkt EBLO met BLOZO en de samenwerking wordt alleen maar meer. Niet geheel toevallig past de flexibele manier van werken en het vermogen om kritisch mee te denken perfect bij de werkwijze van EBLO. Operations Manager Marko Verkouter doet graag uit de doeken waar dat precies in zit.

Zitspecialist met meer dan 40 jaar ervaring

In de afgelopen 40 jaar heeft EBLO zich ontwikkeld tot een specialist in alles rond goed zitten voor met name berijders van vrachtwagens, werkvoertuigen, campers en auto’s of bestuurders van vaartuigen. Naast een uitgebreid programma stoelen biedt EBLO ook maatwerk in serieproducties voor producenten van voer- en vaartuigen. Meedenken en snel schakelen maakt EBLO succesvol in de ontwikkeling van ergonomische zitoplossingen voor veeleisende klanten. En dan is een partij als Blozo uitstekend geschikt om daarin mee te bewegen wat Marko Verkouter betreft.

Van sample tot serieproductie

Marko: “Bij ergonomisch verantwoorde stoelen die zowel comfortabel als bestendig en betaalbaar moeten zijn, komt heel veel kijken. Vanuit de regelgeving zijn er allerlei normen en richtlijnen, maar vanuit de klant zijn er natuurlijk ook allerlei wensen en randvoorwaarden. De ontwikkeling van maatwerk gebeurt altijd in nauwe afstemming met fabrikanten of ombouwbedrijven van voer- of vaartuigen. In de ontwikkelfase verwerken wij alle eisen in een sample tot die goedgekeurd is. Daarna kunnen wij volgens specificatie gaan produceren. Blozo past heel goed in dit proces omdat wij net zo makkelijk met een eerste werktekening als met een handgemaakt onderdeel kunnen komen. Zij pakken het allemaal op. ”

“Wij zijn wat gaan doen met Blozo om te proberen en van het een kwam het ander.”

– Marko Verkouter – Operations Manager EBLO

Blozo maakt het makkelijk

De samenwerking ontstond nadat Blozo enkele werkstoelen bij EBLO had gekocht. Uit de gesprekken bleek wat Blozo deed en dat wekte de interesse bij EBLO. Marko: “Toen wij wisten wat zij deden en hoe zij werkten zijn wij wat gaan doen om te proberen. En van het één kwam het ander. Handig is ook dat zij dichtbij in Vlaardingen zitten. Ik kan gewoon langsrijden, iets ophalen of afgeven en even wat afstemmen. Zij denken mee en geven het aan als er wat mist of als iets niet klopt. Dat komt zowel de snelheid als de kwaliteit ten goede. Digitale bestanden zijn daardoor altijd actueel wat een groot voordeel is als je veel modellen hebt, waar na verloop van tijd veranderingen in komen.”

Leverbetrouwbaarheid in ongedwongen sfeer

Bij Blozo zijn wij zeker blij met een klant als EBLO. Binnen Blozo wordt EBLO volledig verzorgt door het team van de Carolina Panthers. Helemaal leuk om de kracht van onze zelfsturende teams terug te horen:  “Wat mij echt opvalt is de ongedwongen sfeer, alsof iedereen op gelijke voet staat. De leverbetrouwbaarheid is goed en zij denken goed mee. Daarbij maken ze het niet mooier dan het is. Gewoon duidelijk en eerlijk, ook als iets niet zoals gepland gaat. Dat maakt het voor ons een heel prettig bedrijf”, aldus Marko Verkouter.

Meer weten?

Ook eens proberen wat Blozo voor jouw projecten kan betekenen? Neem gerust contact op of bel Maurice Blonk 010 316 11 10 om direct van gedachten te wisselen!

Deel dit artikel