Blozo winnaar OOM Award als meest actieve leerwerkbedrijf Zuid-Holland

Beretrots zijn wij natuurlijk, om als winnaar aangewezen te worden op basis van onze activiteiten als leerwerkbedrijf én het recente bezoek van de vakjury aan Blozo. In OOM (Opleiding, Ontwikkeling Metaalbewerking) zitten vertegenwoordigers van de Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Dat maakt de keuze voor Blozo wel extra bijzonder aangezien OOM zich sterk richt op toekomstbestendigheid van de metaalsector door middel van scholing en ontwikkeling. Michael Röder licht graag toe wat het verschil heeft gemaakt ten opzichte van de andere kandidaten.

Meer dan vakmatige skills

“Voor ons is het essentieel om personeel op te leiden, het hoort gewoon bij ons streven naar voortdurend verbeteren. Wat het verschil heeft gemaakt, is het werkbezoek van de vakjury aan Blozo. Zij hebben toen gezien en ervaren hoe wij met cross-functionele teams werken waardoor kortere leercurves ontstaan, wat zowel voor de klanten voordeel oplevert als dat het tot een brede ontwikkeling van vakmensen in de teams leidt. Het gaat vooral ook om persoonlijke ontwikkeling, eigenaarschap tonen, initiatief nemen, communicatie, teamgeest en zelfvertrouwen. Daarin lopen wij voor op de meer traditionele benadering die vooral op vaktechnische skills gericht is. Natuurlijk besteden wij daar ook aandacht aan met trainingen en dashboards, maar het uiteindelijke doel is mensen zelfsturend maken. Wat je hier leert, daar heb je ook iets aan buiten je werk. Dat neem je mee in de verdere leven!”, aldus Michael.

“Wat je hier leert, heb je ook iets aan buiten je werk. Dat neem je mee in je verdere leven!”

 

Sterk ontwikkelde leercultuur

‘Altijd Beter’, we zijn er constant mee bezig op allerlei manieren. Het is de kortste samenvatting van onze visie en aanpak. Hoe mooi is het dan als een instantie als OOM dit herkent en teruggeeft in de onderbouwing van hun keuze: “Uiteindelijk viel onze keuze op Blozo. Dit bedrijf heeft niet alleen veel mensen opgeleid, maar heeft een sterk ontwikkelde leercultuur waarbij niet alleen aan het bedrijfsbelang maar ook aan het belang van de medewerkers wordt gedacht. Hier investeert de bedrijfsleiding in vakkennis én in de ontwikkeling van vaardigheden zoals plannen, overleggen en onderhandelen zodat daarmee de samenwerking op de werkvloer kan worden versterkt. Het is mooi om te zien hoe dit bedrijf organisatorische veranderingen doorvoert en steeds in beweging blijft.”

Samen verder

Wat Michael betreft is de OOM Award mooi, maar voor Blozo gaat het erom samen sterk te staan als bedrijf: “Bijna iedereen die hier rondloopt, volgt wel een opleiding. We kunnen niet zonder opleiden. Het levert niet alleen goede vakmensen op, het zorgt ook voor energie, trots en waardering: we doen het samen. In dit bedrijf leren we allemaal van elkaar!” 

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig hoe je samen verder komt met Blozo? Neem contact op via hr@blozo.nl voor vacatures of stuur een mailbericht aan sales@blozo.nl als je een partner voor jouw project in plaatwerk zoekt.

Deel dit artikel