MBO-stagiair Tristan: ‘Hier heb ik mijn passie gevonden’

Dat Blozo best een eigenzinnig bedrijf in de maakindustrie is, wisten wij natuurlijk ook wel. Maar als een frisse buitenstaander een tijdje meedraait, blijft het toch verrassend om te horen wat die ervan vindt. Tristan Weij loopt als zeventienjarige MBO-student stage bij ons voor zijn studie aan het Techniek College Rotterdam. Wat hem betreft heeft werken bij Blozo hem meer gebracht dan hij ooit verwacht had: “Hier heb ik eigenlijk mijn passie gevonden.”

Drie volledige projecten

Tristan heeft als richting Applicatie- en Mediaontwikkelaar. Misschien een onverwachte richting voor een plaatwerkbedrijf, maar omdat wij onze processen op onze eigen manier inrichten vergt dat ook een bijzondere benadering van IT. Tristan vertelt: “Ik had ook bij grotere bedrijven stage kunnen lopen, maar dan doe je allerlei losse klusjes op IT-gebied. Hier heb ik acht weken per project gewerkt aan drie opdrachten die ik van begin tot eind mocht oppakken. In het begin heb ik echt gedacht ‘Zo, ik weet niet of ik dit wel kan’, maar ik ben steeds meer gaan leren en zelf gaan uitzoeken. De steun die je krijgt om jezelf te ontwikkelen is heel gaaf. Je gaat dan gewoon na het werk door om iets voor elkaar te krijgen. Ik heb nu ingezien dat werk meer is dan een aardige baan. Hier heb ik eigenlijk mijn passie gevonden.”

Waarom Blozo?

“Tijdens een Speed Date Event van het Techniek College heb ik tien bedrijven gesproken voor een stageplek. Daar zaten webdesign en online bedrijven bij, maar ook Blozo. Voor mij was vooral belangrijk waar ik meer zou kunnen leren en welke bedrijven daar meer in konden bieden. Bij Blozo mocht ik helemaal van begin tot eind iets opleveren. Dat gaf voor mij de doorslag en tijdens de stage is het ook precies zo gegaan. Ik werk aan een visuele weergave van drie rapportagesystemen in een digitaal planbord. Dit zijn een scoreboard met financiële data, het Laatst Mogelijke Startmoment (LMS) en Onderhanden Werk. Het doel is dat je in één oogopslag ziet hoe het ervoor staat. Hierbij moet ik techniek toepassen die ik niet op school gehad heb. Om het dan toch voor elkaar te krijgen daar leer ik enorm veel van”, aldus een enthousiaste Tristan.

Outside the Box met IT

Process Engineer Jannick Breunis begeleidt de stage van Tristan, maar wat hem betreft dekt zijn titel niet volledig waar hij zich mee bezighoudt. “Wij kijken altijd naar slimme toepassingen van IT, maar IT is niet het antwoord op alles. Het continu verbeteren van allerlei stappen in de dagelijkse praktijk, dat is eigenlijk het terrein waar ik mij op richt. Daar kan IT heel goed iets in betekenen, maar als een simpele fysieke oplossing beter werkt, dan gaan we daarvoor. Op dit moment zijn we bezig om facturatie en aflevermoment aan elkaar te koppelen, zodat wij precies na aflevering de factuur sturen en bij voorkeur niet eerder. Voor een bepaalde klant leveren we XML–data van de facturen, waardoor zij niet meer handmatig alles hoeven in te voeren. En zo zijn er nog allerlei innovaties, zoals die waar Tristan aan werkt, waar wij mee bezig zijn. Precies om die reden is het idee ontstaan om een IT-stagiair aan te nemen, zodat ik volop met ontwikkeling en regie bezig kan zijn. Dat moest dan wel iemand zijn die leergierig en ondernemend is. En die hebben wij absoluut gevonden!”

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe jij je bij Blozo verder ontwikkelen kan, als vakman in de metaal of als stagiair? Neem gerust contact op.

Deel dit artikel