De beer is los bij de Chicago Bears!

De kracht van Blozo zit niet in productielijnen en machines. Zelfs niet in de producten die volledig op specificatie gemaakt worden. Het zit in de effectiviteit waarmee dat gebeurt, in een unieke organisatie met zelfsturende teams. Bij de Chicago Bears breken ze dwars door de barrières van het oude werken. Dat levert ongekende voordelen op, voor zowel de klanten als het team. En je krijgt ook nog betere producten, met veel meer plezier en minder verspilling.

Gespecialiseerd in parametrisch

Het idee dat je met één totaal van mensen allerlei producties door elkaar moet doen is bij Blozo volledig overboord gezet. Simpele reden? Het werkt niet. Daarom zijn er nu vier zelfsturende teams, die alle ruimte krijgen om continu beter te worden in hun eigen specialiteit. De Chicago Bears gaan helemaal los in parametrische producten: producten met een gelijke basis, maar met oneindig veel variaties. Dat dit iets heel anders oplevert, is inmiddels wel duidelijk.

Vrolijk, gedreven, aanspreekbaar

Remco Zwiers werkt sinds enkele maanden in het team van de Bears. Hij ziet een groot verschil met het bedrijf waar hij vandaan kwam: “De instelling van de mensen hier is anders. Iedereen is vrolijk en heel chill, niemand is boos of zo. Waar ik vandaan kom, was iedereen zo chagrijnig mogelijk. Ik vind het heel belangrijk dat mensen vrolijk zijn. Dan vliegt de dag voorbij! De manier van werken is echt buitengewoon en trok mij direct aan. Binnen het team werk je van basismateriaal tot eindproduct. Je bent samen bezig om producten mooier, beter of sneller te maken. We zijn ook verantwoordelijk voor onze klanten. Wij maken onder andere rvs-klaproosters en ventilatieroosters, maar ook druppelvangers en ventilatiekanalen voor Windex. Zij doen in ventilatie en klimaatbeheersing voor schepen. Van productiewerk tot contact opnemen met de klant, het hoort er allemaal bij. Hier kan je je echt ontwikkelen”, aldus Remco.

Bears gaan ervoor

Hoe sneller je tot iets moois kunt komen waar je trots op bent en waar de klant blij mee is, hoe groter het plezier in wat je doet. Marco Bolman windt er geen doekjes om: “De stappen die wij in 6 maanden hebben gezet, zijn groter dan in de afgelopen 14 jaar. Het was keihard werken tijdens een drukke periode, maar nu zie je het resultaat. Je zit allemaal bij elkaar in je eigen spelershome. Klantcontact, werkvoorbereiding, lassers, kanters, montage enzovoorts, allemaal in één team. Dat schakelt veel sneller, want de traditionele schakels tussen afdelingen zijn er tussenuit. Dat nu een lasser een order invoert en zelf de klant bezoekt, dat is echt gaaf. Zo hebben wij bijvoorbeeld een andere manier van werken bedacht, waardoor vanaf het begin minder deukjes en krassen ontstaan. Dat scheelt veel opborstelwerk, dus tijd en geld voor de klant. Steeds kijken wij hoe iets slimmer kan. Van iets simpels als tangen waar we al jaren mee lopen, vervangen door iets beters, tot een nieuwe lastechniek waar wij, goed onderbouwd, zelf over mogen beslissen om in te investeren.”

Housewarming spelershome

De spelershome van de Chicago Bears zal na de zomer compleet ingericht zijn. Niet alleen met de nodige bureaus en beeldschermen, maar ook met een hifisoundsystem, bar, zithoek en smart-tv aan de muur. Marco: “Wij houden nu eenmaal van slimme techniek. Na de zomervakantie hopen wij een openingsborrel te houden, maar we hebben nu al dagelijks plezier op onze eigen stek!”

Deel dit artikel