Hart voor de zaak

Het gaat goed bij Blozo. Tienduizenden onderdelen per maand vliegen door de organisatie, er zijn veel nieuwe jonge mensen bijgekomen én de omslag naar zelforganiserende teams is succesvol afgerond. Maar alle verbeteringen en aanpassingen betekenen ook veel verandering voor onze mensen. Hoe mooi is het dan dat je mensen hebt als Mike, proces operator en coach bij het team van de Raiders, die een oogje op de mensen om hun heen houden. Een rol waarin je moet groeien zoals Mike het zegt.

Groei en ontwikkeling

Al ruim 14 jaar staat Mike Sieber bij Blozo op de werkvloer. Hij heeft alle grote veranderingen meegemaakt, van traditioneel plaatwerkbedrijf naar de huidige opzet met zelforganiserende multidisciplinaire teams. Bij al die ontwikkeling is ook Mike niet stil blijven staan: “De rol die ik nu heb bij de Raiders, heb ik in de laatste jaren pas echt goed ontwikkeld. Toen ik bij Blozo kwam begon ik in de logistiek. Daarna heb ik meegedraaid op de laserafdeling die we toen nog hadden. Uiteindelijk ben ik in het team van de Las Vegas Raiders gaan zitten. Dit is het team dat de lasersnijcapaciteit beheert. Wij bedienen de andere teams die elke dag orders inschieten voor gesneden plaatwerk, waar zij onderdelen voor hun klanten van maken. Het doel is samen korte levertijden realiseren. En omdat Blozo groeit hebben wij bij de Raiders er nu ook weer nieuwe jongens bij.”

Plezier in het werk

Wat Mike betreft is de rol van teamcoach wel iets wat bij je moet passen: “Wat ik doe daar ben ik wel in gegroeid, maar het is ook iets wat je van jezelf al een beetje moet hebben. Anders komt het onnatuurlijk over, dat werkt niet. Ik zie mezelf als cement in het team, zodat we samen sterk staan. Daarvoor moet je een helicopterview hebben om te zien hoe we presteren, maar je moet ook betrokken zijn bij de jongens. Ik heb altijd al het voortouw genomen omdat ik er gewoon niet snel genoegen mee neem als dingen moeilijk gaan of niet mogelijk lijken. Om dan als team toch het doel te halen en er samen alles aan te doen, dat is waar ik voor ga. Je vult elkaar aan, want iedereen heeft zijn eigen sterke kanten. Voor mij is het simpel: het gaat om eerlijk zijn en verantwoording nemen, altijd op een respectvolle manier waarbij je elkaar in je waarde laat. Het belangrijkste is dat mensen plezier hebben op het werk!“

Samen voor leverbetrouwbaarheid

“Door de multidisciplinaire teams kan Blozo nu nog veel sneller schakelen voor de klanten. Maar de overgang was best spannend. Als iemand niet lekker in zijn of haar vel zit, gaat het erom dat je dat niet laat gaan. Tussen alle ontwikkelingen door is af en toe een arm om de schouder gewoon nodig. Blijven communiceren is net zo belangrijk naar de andere teams. Je moet het samen doen. Wij geven feedback aan de teams die we bedienen en we kijken continu hoe we met elkaar de grote mix van orders met een zo kort mogelijke doorlooptijd kunnen produceren. Zo hebben wij met een kleine groep mensen de enorme piekdrukte in de zomermaanden eruit gefietst. Zonder ruis op de lijn, gewoon in één flow door de fabriek!”

Meer verantwoording en uitdaging

In de techniek stapt er nu een nieuwe generatie de werkvloer op. Wat Mike betreft gaat het erom om hen vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om je rol binnen een bedrijf als Blozo te nemen. “Ik probeer jongens bij te brengen om het zélf te doen, niet afwachten maar erop afstappen. Je ziet nu dat mensen verantwoording gaan nemen, ze gaan zelf programmeren en ze zoeken zelf de andere teams op. Dat is lang niet overal zo. Ik ben oprecht trots en verheugd om hier deel van uit te maken. Blozo is mensgericht en dat maakt ons effectiever in wat we doen. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen die meer wil is er alle ruimte om te groeien. 

Meer weten over mooi werk?

Meer weten over wat Blozo als stimulerende werkgever óf als leverancier met een proactief en betrokken team kan betekenen? Neem contact op: 010 – 316 11 10 of stuur een mailbericht: info@blozo.nl Dan kijken wij graag samen verder!

Deel dit artikel