Hoe Blozo 4x beter voor de machine-industrie werkt

De machine-industrie veert op ongekende wijze terug uit de corona-crisis. Maar door eerst op de rem te gaan en nu een inhaalslag te maken, ontstaan er schokgolven in de leveringsketen. Dit ‘bullwhip-effect’ verstoort je processen als bouwer door oplopende levertijden bij plotselinge groei, terwijl je bij dalende vraag weer met voorraden zit. Blozo doorbreekt dit dilemma door dichter op de praktijk van machinebouwers te werken. Dat doen wij op vier manieren.

Herstel industrie zet door

Het gaat goed met de industrie en de machinebouw in het bijzonder. Volgens Metaalnieuws laat de NEVI Inkoopmanagers index met 58,8 over januari de grootste verbetering sinds 2018 zien. De productieomvang blijft fors stijgen door de grootste groei van het aantal orders sinds 34 maanden in december, terwijl dit in januari net zo hard doorzet. Dat is natuurlijk fantastisch, maar steile groei heeft ook gevolgen voor de continuïteit van de toelevering. Die was door de crisis net afgeschaald. Door onze nieuwe organisatie kan Blozo veel dichter op de situatie van onze klanten aansluiten en bieden wij meer ruimte om mee te bewegen. Hoe dan? 

Betere afstemming, sneller schakelen

Het bullwhip effect ontstaat doordat elke schakel in de leveringsketen ‘voor de zekerheid’ ruimer inkoopt bij groei of voorraden zo klein mogelijk houdt bij slechte vooruitzichten. Daardoor ontstaan slingerbewegingen die de continuïteit verstoren. Zo leidt risico uitsluiten tot méér risico. Oorzaak: de voorraad- en capaciteitsplanning. Blozo biedt de uitweg met een flexibeler organisatie en sneller schakelen dan met een traditionele werkwijze mogelijk is. Wij hebben niet één proces waar alles doorheen moet, maar drie formules plus één centrale unit die afgestemd zijn op zeer verschillende inkoopbehoeften van maakbedrijven. Zo wordt onze productiecapaciteit een verlengstuk van onze klanten. Met kleinere series een hoge beschikbaarheid ben je verzekerd van continuïteit.

Welk team is voor jou?

Om het belang van de klant echt te kunnen dienen, hebben wij zoveel mogelijk verspilling en vertraging uit onze processen gehaald. Daar zijn wij, gebaseerd op onze basis in QRM, heel ver in gegaan. Het resultaat: vier zelfsturende teams waarin alle functies rond een klant zitten. Van order-intake tot kanten, lassen, monteren en logistiek. Heb je een basis waar veel varianten op nodig zijn? Het team van de Chicago Bears is daar helemaal op ingespeeld. Heb je een initiële order of een concept waar je productiekennis bij kunt gebruiken? Dan helpen de Carolina Panthers je verder. Voor klanten waarbij het van vitaal belang is dat aan producteisen en processen wordt voldaan, hebben wij de Atlanta Falcons. Tot slot zorgen de Las Vegas Raiders voor optimale beschikbaarheid van het lasersnijden, waardoor dit naadloos aansluit op de projecten van de andere teams. 

Samen werken, samen groeien

‘Samen werken, samen groeien’, wij zeggen het vaak intern, maar eigenlijk geldt dit precies ook voor de relatie met onze klanten. Wij investeren graag in vruchtbare, langere termijn relaties. Dat blijkt ook uit de vele mooie vaste klanten die met Blozo blijven werken, ook na geregelde evaluaties. Blozo is klaar om je te helpen groeien. Met continuïteit, leverbetrouwbaarheid, hoge kwaliteit én alle support in vier toegewijde teams!

Neem contact op

Wil je eens vergelijken wat wij anders doen? Heb je een productietechnische vraag? Bel gewoon even: 010 316 1110 of mail je vraag naar sales@blozo.nl voor een heldere kijk en een eerlijk antwoord. Want bij Blozo doen wij wat wij beloven. En anders beloven wij het niet. Zo simpel is het.

Deel dit artikel