Maak kennis met de Blozo Teams

Januari markeert dit jaar de aftrap van vier gloednieuwe zelfsturende teams bij Blozo. Hoog tijd om je kennis te laten maken met onze teams, hun specialisme én waarom wij ervan overtuigd zijn dat dit zijn vruchten afwerpt. Niet alleen voor onze mensen maar ook voor onze klanten. Het doel? Meer energie, kortere lijnen, snellere inzet van kennis en meer klantgerichtheid. 

Goed van start

We zijn goed van start dit jaar. De orderportefeuille ziet er gezond uit. Dat is natuurlijk best een luxe in deze tijd. Maar behalve dat, zijn wij er ook in geslaagd om ingrijpende veranderingen door te voeren en vanaf deze maand ook echt op de nieuwe manier te werken. Wat wij wilden was nog meer betrokkenheid bij elkaar, de scheiding tussen functies en afdelingen wegnemen en bij alle betrokkenen een compleet beeld van lopende producties en bijbehorende klanten mogelijk maken.

Zelfsturende, cross-functionele klantteams

Het elimineren van inefficiënties in de keten van orderintake tot en met logistieke afhandeling vergt dat je bereid bent de zaag in de organisatie te zetten. Geen risicoloze peptalk, maar echt verbouwen dus. En dat hebben we gedaan. Nu werken mensen samen in teams met alle nodige functies. Als lasser of kanter werk je met je collega’s van werkvoorbereiding, verkoop en logistiek voor een vaste club klanten. Het team bepaalt zelf, op basis van ieders kennis, wat de beste aanpak is om hun klanten te bedienen. De teamspirit zit er inmiddels al goed in, we stellen ze graag even voor.

Atlanta Falcons

De Atlanta Falcons zijn gericht op het zo effectief mogelijk aannemen en uitvoeren van repeterende opdrachten. Het gaat hier vooral om continuïteit, snelheid en accuratesse. Dat kan door een korte leercurve en bekende posities, aangezien zij dit spel vaker spelen.

Carolina Panthers

Dit team is sterk in maatwerk per opdracht. Dat betekent dat de oplossing er elke keer totaal anders uit kan komen te zien. Creativiteit in vakmanschap staat hier hoog in het vaandel. De Panthers schrikken niet van diversiteit en weten elke klus soepel door de organisatie te krijgen. Ook was het voor die ene keer en dat ene project.

Chicago Bears

De Chigago Bears zijn gespecialiseerd in opdrachten met een vaste basis waar geregeld versies en varianten van gemaakt moeten worden. Denk aan halffabricaten en samenstellingen die iedere keer net wat afwijken. De Chicago Bears weten dit technisch in te regelen vanuit bekende, vaste posities en snel opschakelen bij variaties.

Las Vegas Raiders

Dit team heeft een spilfunctie vanuit het lasersnijden waar de andere teams van gebruik maken. Het optimaal beheren en inzetten van onze capaciteit in lasersnijden vergt specifieke kennis en centraal overzicht. Het doel van de Las Vegas Raiders is om op het juiste moment kwalitatief gesneden lasersnijdelen aan te leveren.

Werken bij Blozo

De nieuwe manier van werken zorgt ervoor dat bij Blozo de mensen beter gepositioneerd staan en van daaruit sneller kunnen excelleren. Onze missie is niet persé groter worden, maar wel persé beter. Iedere dag opnieuw. Dat vraagt om de juiste mensen. Dus, ben je een enthousiaste teamspeler? Wil jij graag iets toevoegen? Dan ben je welkom om te komen praten. Affiniteit met techniek  is zeker handig, maar wie je bent – of je nou ervaren of jong talent bent – dát maakt het verschil.

Kom jij het verschil maken? Bel ons: 010 -316 11 10 of stuur een bericht: https://blozo.nl/contact/

Deel dit artikel