Terug op koers en vol vertrouwen 2021 in

We begonnen dit jaar vol goede moed. Na een paar moeilijke jaren sloten we 2019 met een heel mooi resultaat af. Met veel mooie plannen voor het nieuwe jaar gingen we in januari vliegend van start. Totdat in maart de eerste berichten over corona kwamen. We kwamen met het bedrijf heel snel in een neerwaartse spiraal terecht. Een aantal moeilijke maanden volgden. Maar nu, zo’n 9 maanden later, kunnen we met Blozo toch nog terugkijken op een heel mooi jaar. Een jaar dat we toch weer positief gaan afsluiten. Een jaar waarin veel gebeurd is, maar waar we ons door samen te blijven werken doorheen hebben geslagen.

De schouders eronder

“De coronacrisis raakte ons hard. Na de eerste berichten in maart volgde een aantal heel slechte maanden voor Blozo. We draaiden al snel 40 tot 50% minder omzet dan de prognose die we van te voren hadden gemaakt. In de hele markt heerste veel onzekerheid. Klanten schoten in de paniekmodus en projecten werden stilgelegd”, vertelt Blozo-eigenaar Maurice Blonk. Terugkijkend op deze periode denkt hij dat het snelle schakelen in die tijd ervoor gezorgd heeft dat hij nu toch met een goed gevoel vooruit kijkt naar 2021. “Ik ben onwijs trots op het team. We hebben met elkaar echt de schouders eronder gezet en dat werpt nu z’n vruchten af.”

Vertrouwen in Blozo 3.0

“Met elkaar besloten we over de investeringen die we moesten doen om deze lastige periode door te komen. Dat kwam dus niet van bovenaf, maar echt uit de groep. We besloten samen wat belangrijk was en wat minder. Zo stopten we bijvoorbeeld voorlopig met het werken in ploegendiensten”, aldus Maurice. Door de coronacrisis moest hij de livegang van de nieuwe organisatiestructuur van zijn bedrijf ook even uitstellen. In deze nieuwe vorm zou het hele bedrijf omgegooid worden en ingedeeld worden in vier zelfsturende teams “Ik wilde de nieuwe organisatiestructuur, die wij Blozo 3.0 noemen, echt een vliegende start geven. Dat ging in die periode niet omdat de lijn maar omlaag bleef gaan. We hebben nu met z’n allen gelukkig weer het vertrouwen om het avontuur vol aan te gaan.”

Volle kracht vooruit

Vol vertrouwen kijkt Blozo nu vooruit naar 2021. “Ik geloof er heilig in dat de positieve energie die er nu al is, in 2021 alleen nog maar meer gaat toenemen. Iedereen heeft heel veel zin in het werken in teamverband. Het is mooi om te zien dat iedereen op zijn of haar eigen manier kansen en mogelijkheden ziet in de nieuwe structuur”. Het meest trots is de eigenaar wel op het feit dat de groep het afgelopen jaar een stuk ondernemender is geworden. “Ik vind het echt gaaf om te zien dat de groep de neus al heel snel op de toekomst heeft gericht. Dit heeft ervoor gezorgd dat er met elkaar bewuste keuzes zijn gemaakt en daar plukken we nu de vruchten van. Voor 2021 hoop ik dat mijn mensen met plezier naar hun werk blijven komen en dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Samenwerken, samen groeien!”

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij het afgelopen jaar hebben ervaren? Of over hoe we het hebben aangepakt? Neem gerust contact op!

Deel dit artikel