WPS groeit stevig door

Eén van de klanten waar wij met veel plezier voor werken is WPS in de Lier, perfect gelegen tussen de kassen in het Westland. Ondanks dat de coronacrisis veel bedrijven hard treft, is het druk bij WPS. Zo druk dat zij nu al meer werk hebben dan zij aankunnen. WPS levert intelligente oplossingen voor interne logistiek in de tuinbouw. Inkoper Roy van Schie doet uit de doeken hoe dat precies zit. 

Roy van Schie: “Wij leveren oplossingen voor de interne logistiek van tuinbouwbedrijven die in potplanten doen. In plaats van dat mensen naar de planten gaan, verplaatsen de potplanten zich via onze systemen bij duizenden naar de gewenste plek van afhandeling. Dat gebeurt geautomatiseerd met software, speciale transportbanen en verschillende robots. Daar mag dus niets aan haperen omdat dan alles letterlijk stilstaat. Ondanks de druk door de groeiende vraag, is onze eerste prioriteit de projecten goed op te leveren en kwaliteit te waarborgen.”

‘Om te doen wat wij doen, moet je gewoon heel goed alle risico’s kunnen inschatten’

“Toen vorig jaar de eerste lock down kwam stopte de business, maar binnen vijf weken was die weer terug op het oude niveau. Daarna is het alleen maar meer geworden, ook internationaal. Wat wij kunnen is iets dat niet snel nagedaan kan worden. We krijgen veel aanvragen voor dingen die nog niet gedaan zijn, je bent dus steeds met oplossen en aanpassingen bezig. Om te doen wat wij doen, moet je gewoon heel goed alle risico’s kunnen inschatten. Testen is enorm belangrijk, maar je moet  ook betrouwbare leveranciers hebben die kunnen meebewegen. Bij Blozo zitten wij daarvoor helemaal goed”, aldus Roy.

WPS is een klant die goed bij de nieuwe manier van werken bij Blozo past. De grote diversiteit aan orders wordt door het team van de Panthers opgepakt, waar Maurice Blonk in zit: “Werken voor WPS is echt prettig omdat er wederzijds veel vertrouwen is. Over en weer is er ook veel contact. Hierdoor kost het geen enkele moeite om collega’s die extra stappen te laten zetten als het nodig is. Zo konden wij laatst helpen toen op vrijdagmiddag bleek dat de jongens in de uitvoering niet verder konden, tenzij wij nog snel 192 beugeltjes voor ze konden produceren. Nou, die maandagochtend konden ze weer verder: mét speciale beugeltjes. Die zijn in RVS uitgevoerd, zodat er geen tijd verloren zou gaan met elektrolytisch verzinken. Voor dit soort spoedjes hebben wij een ‘fast lane’ ingericht. Dan gaat de order letterlijk van man tot man, zonder tussenstops!”

Bij WPS is de ontwikkeling van Blozo echt merkbaar: “Wat opvalt is dat ze enorm meedenken met klanten. Toen wij een keer met een grote ingelaste bak zaten die net te duur was, kwamen zij met voorstellen om het anders te monteren waardoor het goedkoper kon. Ze hebben in de afgelopen tijd echt onwijze stappen genomen. Blozo zit nu op een niveau wat verder niemand nog aankan, hooguit een sterk geautomatiseerde leverancier. Wat je wilt moet dan wel precies bij hun systemen passen. Als ik zeker moet weten dat het op tijd gaat lukken, dan gaat het naar Blozo, zo simpel is het”, aldus Roy van Schie van WPS.

Deel dit artikel