Ventilatieroosters voor scheepvaart en utiliteitsbouw

De Chicago Bears bij Blozo zijn een sterke specialist in RVS ventilatieroosters voor schepen en gebouwen. Dat zijn vaak kleinere series met allerlei variaties, maar wel dezelfde kenmerken: bestendige kwaliteit in zichtwerk en samengestelde delen. Voor een oogstrelend eindproduct zijn er veel bewerkingen vereist. De kunst is niet om een enkel rooster te maken, maar om bij doorlopende bestellingen van verschillende groottes en uitvoeringen steeds dezelfde hoge kwaliteit te realiseren en toch zo kort mogelijke doorlooptijden te waarborgen.

Stroomlijning als specialiteit

Bij de Chicago Bears in de workshop liggen elke dag allerlei uitvoeringen van RVS ventilatieroosters klaar voor transport naar de opdrachtgever. Mooie eindproducten waar verschillende onderdelen, zoals lamellen, messing asjes, veren en hendels in verwerkt zijn. Dat vergt een uitgekiende volgorde van verschillende bewerkingen zoals zetwerk van CNC gesneden plaatdelen, las- en montagewerk, oppervlaktebehandeling en afwerking. Efficiënte productie van parametrische producten is wat Wilbert van der Stelt betreft het specialisme van de Bears: “De kunst is gebruik te maken van inzicht in een vaste basis, zodat je heel effectief series van varianten kan maken. Onze specialiteit is orders zo makkelijk mogelijk door de toko krijgen!”, glimlacht Wilbert.

Focus op de voorkant van het proces                                                        

Om hoogwaardig zichtwerk en bestendige kwaliteit binnen de beperkingen van prijs en planning te houden, kijkt het team steeds naar kansen voor optimalisatie. Wilbert legt uit: “Bij ons kijken wij aan de voorkant wat de mogelijkheden zijn om dingen te verbeteren en te vergemakkelijken. Dat houdt in dat wij bij nieuwe intake een teamsessie houden om een productie vanuit meerdere disciplines te bekijken. Daardoor kunnen we in samenhang de beste aanpak bepalen. Alle optimalisaties stemmen wij natuurlijk af met de klant. Zo zijn wij bezig in een constante verbetercyclus op het gebied van tijd, kwaliteit en kosten. Dat maakt wat wij doen interessant voor het team én voor onze klanten!”

Vakmanschap in complete producten

“De jongens in het team vinden het mooiste om complete producten te maken. Dus geen losse componenten, maar een samengesteld geheel dat een af product is. Het fijnere werk met oog voor detail, allerlei bewerkingen en in kleinere series, dat is waar de Bears sterk in zijn. Om een voorbeeld te noemen, de bak voor de RVS ventilatieroosters daar zitten al zo’n 12 zettingen in. Het gaat het om relatief weinig materiaal ten opzichte van veel arbeid en uren. Daar gaan wij dus zo slim mogelijk mee om. Doordat wij bewust investeren in een leercurve, kunnen latere producties veel sneller verlopen. Dat vergt tijd en vertrouwen aan het begin, maar dat betaalt zich dubbel en dwars terug in de verdere samenwerking met onze klanten”, aldus Wilbert van der Stelt.

Meer weten?

De Chicago Bears zijn thuis in gevarieerde ventilatieroosters, met beweegbare of vaste lamellen, druppelvangers of gemotoriseerde bediening. Ook voor fabrieken en hallen of elektriciteitscentrales en hoogbouw hebben wij alles in huis om de gewenste uitvoeringen te leveren. Daarnaast is de specialisatie van de Bears in samengestelde producten van toepassing voor allerlei maakbedrijven in de regio. Meer weten over de mogelijkheden? Bel de Bears bij Blozo: 010 – 316 11 41  stuur een mailbericht: sales@blozo.nl

Deel dit artikel