Bel ons
010 316 11 10
Menu
‘Samenwerking met Blozo maakt dat het werkt’ ‘Samenwerking met Blozo maakt dat het werkt’

‘Samenwerking met Blozo maakt dat het werkt’

Aan het woord is de operationeel manager van een toeleverancier in de automotive branche. Dealers, autofabrikanten en carrosserie-ombouwbedrijven maken gebruik van de producten om met name bedrijfswagens van extra accessoires te voorzien. Strikte levertijden, maatwerk en kwaliteit maken dat het zeer strak inparkeren is in de leveringsketen. Hoe speelt Blozo daar een rol in?

Leverbetrouwbaarheid en continue kwaliteit

“Wij leveren een uitgebreide reeks accessoires voor lichte bedrijfswagens tot 3.500 kg. Dat zijn producten die op de wagens gemonteerd worden ten behoeve van daktransport, carrosserie- en inbraakbescherming en werkgemak. Je kunt je voorstellen dat dit nauw luistert voor wat betreft de maatvoering van allerlei modellen en typen bedrijfswagens. Daarbij mag er technisch gewoon niets haperen aan de producten, gezien de gevolgen in het verkeer of de problemen bij de montage. Onze uitdaging is om continu kwaliteit te leveren, een hoge leverbetrouwbaarheid te realiseren én trefzeker op veranderingen in te springen. Uiteraard tegen gunstige prijzen! Nu doen wij dit al bijna 20 jaar, dus we weten echt wel hoe het werkt. Eén vereiste is te werken met een partner die onze filosofie echt begrijpt. En dat is waar onze verbinding met Blozo ligt.”

Elkaars belang begrijpen

“Wij zijn een schakel in de keten van autofabrikant tot berijder. Wij moeten afgegeven levertermijnen waarmaken, aangezien onze leveringen deel uitmaken van de planning van de volgende schakel. Blozo sluit hierop aan omdat zij hun processen helemaal op leverbetrouwbaarheid hebben ingericht. Niet speciaal voor ons, maar omdat zij op dezelfde manier in de markt staan. Omdat er respect is voor elkaars belangen, is onze samenwerking succesvol. We proberen elkaar zo goed mogelijk in de gelegenheid te stellen om goed te presteren. Als ik bijvoorbeeld een bulkorder zie aankomen, sein ik hen tijdig in. Andersom helpen zij ons met snelle levertijden en snel opschakelen bij last-minute orders. Wij kennen elkaars processen en dat maakt dat je goed op elkaar ingespeeld bent. Minstens één keer per maand komen wij bij elkaar om te bespreken wat wel en niet goed gaat en hoe het beter kan.”

Samen werken, samen groeien

De samenwerking met Blozo is geen automatisch gegeven, want de markt is competitief en jaarlijks vindt er een evaluatie plaats, waarbij ook andere aanbieders worden betrokken: “Elk jaar kijken wij naar bedrijven in de regio om te zien of er goede partners bij zitten. Dat wij al vanaf 2013 met Blozo werken wil dus wel wat zeggen. Overall gezien ben ik heel tevreden, Blozo is voor ons echt een betrouwbare partner. Dat beide bedrijven nu groei doormaken is dan een mooi resultaat!”

Meer weten?

Wil je meer weten over deze samenwerking of hoe Blozo voor jouw bedrijf werkt? Neem contact op met Danny ter Beek of Maurice Blonk: 010 – 316 11 10.