Bel ons
010 316 11 10
Menu
Techno Plaza brengt techniek bij jongeren Techno Plaza brengt techniek bij jongeren

Techno Plaza brengt techniek bij jongeren

Jong talent is van groot belang voor de technische sector. Als partner in de Alliantie voor Techniektalent neemt Blozo deel aan het initiatief van Lentiz|LIFE College om met Techno Plaza de breedte van techniek dicht bij jonge mensen te brengen. Zo delen wij onze trots en passie voor wat wij doen met nieuw technisch talent.

Bedrijven, onderwijs en overheid

Begin dit jaar is na een intensieve voorbereidingsperiode het LIFE College Techno Plaza in Schiedam geopend door burgermeester Cor Lamers. Dit is een leeromgeving die VMBO- en MBO-leerlingen de meest actuele stand van de techniek laat zien – en beleven – door middel van een steeds wisselende opzet. Techno Plaza is mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking tussen onderwijs, bedrijven en gemeente. Blozo werkt hier aan mee door leerwerkplekken en docentenstages aan te bieden, presentaties te geven en groepen leerlingen te ontvangen. Onze HR-man Danny ter Beek is contactpersoon en begeleider: “Wij vinden het onze maatschappelijke taak om bij te dragen aan goed technisch onderwijs. In deze tijd is het van groot belang jongeren te motiveren om voor techniek te kiezen. Er is een groot tekort aan nieuw technisch talent, terwijl het voor veel mensen een prachtig vakgebied is. Met Techno Plaza zitten wij nu in de aanloop naar het nieuwe schooljaar. In september komen 2 leerlingen onder begeleiding van de praktijkopleiders van Blozo, een werkstuk maken. Dit is de ultieme samenwerking tussen bedrijven en scholen.”

Techno Plaza brengt techniek bij jongeren | Blozo

Blozo stagiaires met in het midden onze pas aangenomen nieuwe medewerkster.

State-of-the-art leeromgeving

Traditioneel gezien lopen de ontwikkelingen in het bedrijfsleven altijd vooruit op die in het onderwijs. Voor beroepsopleidingen is het dan ook een uitdaging om aangesloten te blijven op de ontwikkelingen op de werkvloer. Dat is nodig om leerlingen goed voor te bereiden op wat hen te wachten staat, maar ook om talent te leveren waar bedrijven op zitten te wachten. Door nauwe samenwerking tussen Lentiz|LIFE College en regionale bedrijven wordt deze kloof overbrugd. Samen met andere bedrijven delen wij vaktechnische ontwikkelingen en leveren wij een realistische werksituatie in de steeds wisselende opzet. Deze ongekende actualiteit maakt Techno Plaza tot een state-of-the-art leeromgeving.

Techniek biedt toekomst

Danny ter Beek: “Wat wij zien is dat de jeugd techniek vaak leuker vindt nadat zij op bezoek geweest zijn. Wij beantwoorden ook niet aan het stereotype beeld van een metaalbedrijf. Zoals wij hier volgens de QRM-aanpak werken, daagt mensen veel meer uit om mee te denken en het verschil te maken. Dat sluit beter aan bij jonge mensen. Er zijn ook genoeg jongeren die liever iets met hun handen doen dan dat zij de hele dag achter een bureau zitten. De techniek biedt volop toekomst, zowel voor jongeren als voor de samenleving als geheel.”

Meer weten?

Meer weten over Techno Plaza of over leerwerkplekken en vacatures bij Blozo? Klik hier voor informatie of neem contact op en vraag naar Danny ter Beek.